maanantai 27. heinäkuuta 2015

Viime viikon yhteenveto

Haa! Taas kirjoitan blogiin! Miten reipasta! Kulunut viikko on koostunut taas melko aktiivisesta elämästä. Maanantai-iltana pidettiin pentutreenit Lempolan kentän parkkipaikalla. Mukana oli weimarinseisoja Uno, collie Rulla, cockerit Charlie ja Camo sekä Tiiva. Harjoiteltiin vähän toisten vierestä ja ympäri kävelyä, paikallaoloa ja luoksetuloa. Lopuksi päästettiin pennut leikkimään keskenään. Ja sen jälkeen lähdettiin mun kolmen ja Terhin kuuden koiran kanssa metsään lenkille. Lopputuloksena tällä kertaa oli vain yksi paskainen koira, viimeksi niitä oli kaksi paskassa pyörinyttä ja onneksi vain toinen oli minun. :)

Tiistai- ja keskiviikkoillat luuhattiin mustikkametsässä ja koirat veti mustikoita naamaansa minkä kerkesivät!

Torstaina saatiin kurssitusta pelastuskoiramaailmaan ja kaikki kolme koiraa pääsivät etsimään "eksynyttä" metsästä. Pelastuskoiratoiminta kiinnostaisi mua kovasti, mutten taida kyetä sitoutumaan siihen niin paljon kuin se vaatisi. Tuntuu, että näillä kaikilla mun koirilla voisi olla rahkeita siihen jos vaan alkaisi niitä kouluttamaan.

Perjantaille sain tuntipörssistä agilitypaikan Ruskalle ja lähdettiin hallille treeneihin. Meni ihan mukavasti, lopuksi alkoi vähän koira hyytyä ja olisi taas voinut lopettaa vähän aiemmin. Soilan treenit on aina mukavia.

Lauantaiksi olin tosiaan ilmoittanut Ruskan agilitykisoihin Janakkalaan. Kolmosten radat tuomaroi Anne Viitanen ja radat oli tosi kivoja. Itse tykkään Annen radoista, yleensä en kyllä yhtään katso kuka on tuomarina kun ilmoittaudun kisoihin, joten oli mukava yllätys. Oli aika lämmin päivä ja mietin, että mitenhän saan tuon porokoiran liikkeelle, mutta teki tosi hienosti kaikki kolme rataa! Meidän suurin haaste vaan on nuo typerät kontaktit, joille se hiipii. Kotona yleensä tekee kohtuullisesti, mutta lauantainakin oli ihan onnetonta. Tuloksena siis oli kaikilta radoilta yliaikanolla. Hyppäriltäkin saatiin aikavirhettä, joten sitä ei kontaktien syyksi voi pistää. Mutta oli kivaa, kun muuten Ruska suorittaa kaikki esteet niin varmasti (paitsi ne kontaktit), että senkun ohjaa suunnilleen oikein niin koira suorittaa esteet oikein :) Ikinä ei tarvitse huolehtia, etteikö olisi tarpeeksi varovainen, jos joku rima joskus vahingossa tippuu niin ei kyllä tipu enää toista kertaa. Ne kontaktit vaan on sellaiset, että mun pitäisi ottaa asiakseni tehdä niille jotain, jotta pystyttäis suorittaa ne nopeasti. Ja onhan sillä kausia, kun sitä huvittaa agility ja kausia, jolloin ei niin huvita ja silloin kisaaminen on aika turhauttavaa. Mutta nyt onneksi huvitti niin ilmoittauduin ensi lauantaiksi Purina-areenallekin. Tiiva sai taas hengailla sekä perjantaina että lauantaina agilitykentän reunalla. Pääsääntöisesti se on aika nätisti, mutta joskus sille tulee joku ihme tarve alkaa haukkua jotain lähellä olevaa koiraa.

Sunnuntaina luuhattiin neljä tuntia kanttarellimetsässä ja olipahan väsynyt pentu sen jälkeen. Ainakin hetken.. Illalla käytiin Ruskan kanssa tokoilemassa tokon vapaavuorolla ja Tiiva sai harjoitella tylsyyttä sen aikaa. Onnistui vaihtelevasti, välillä meni kuppi nurin ja piti räksyttää pientä konttaavaa lasta tai vieressä olevaa koiraa. Kai se joskus tajuaa, että siitä räksyttämisestä ei ole mitään hyötyä.

21.6.2015 Ei liity tekstiin mitenkään, mutta on niin hauska kuva, että oli pakko laittaa se tähän. Paljon cockereita, pari kelpietä, bordercollie ja porokoirat. Ihme, että pysyivät paikoillaan hetken :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti