Pentuja

Tiivan ensimmäinen ja ainoaksi jäävä pentue on saatu alulle ja laskettu aika on maaliskuun lopulla. Yhdistelmällä on jalostustoimikunnan hyväksyntä.

 Yhdistelmä koiranetissä. 

Isänä on aikuiseen ikään ehtinyt Jekku eli Mikälie Etulaakeri, jonka ensimmäiset pennut syntyivät juuri toiseen kenneliin. Jekku asustelee Espoossa ja on oikein mukava 6 vuotias koira. Jekku on leikkisä, reipas ja tottelevainen. Jekku lenkkeilee paljon irti vaikka riistaviettiäkin jonkun verran on. Jekulla on A/A lonkat, kyynärät 0/0 ja silmät tutkittu terveeksi 6/2020. 

Tiiva on ystävällinen, itsenäinen ja tomera narttu. Se on toimittanut niin perheenjäsenen, retkeilykaverin kuin agility- ja tokokoirankin virkaa. Tiivan lonkat A/A, kyynärät ja polvet 0/0, selkä VA0, SP0, LTV0 ja silmät peilattu terveiksi 1/2021. Tiiva on geenitestin perusteella prcd-PRA:n osalta terve. 

Tiivalla on rasitteena suvussa joitakin epilepsiaa sairastavia koiria, mikä rajasi urosehdokkaita aika paljon. Jekulla vastaavia rasitteita ei ainakaan tiedossa ole. Tiiva itse on juuri täyttänyt 6 vuotta ja ollut koko ikänsä täysin terve. Tiivan kanssa elämä on helppoa, se on omissa oloissaan viihtyvä ja rauhallinen silloin, kun mitään ei tapahdu. Ulkona se on reippaana lenkeillä ja harrastusrintamalla se on saavuttanut tokossa EVL1 tuloksen. Agility on jäänyt aika vähälle, koska itse en ole kyennyt keskittymään sen kanssa moneen lajiin samanaikaisesti. Muutamat kisat agilityssäkin ollaan kisattu. Tiivalla on riistaviettiä sen verran, että lenkkeilee suurimmaksi osaksi kytkettynä, vaikkei mitään pitkiä reissuja teekään rusakon perässä. 

Pennut luovutetaan rekisteröityinä, eläinlääkärin tarkastamina, sirutettuina ja useaan kertaan sisäloishäädettyinä. Pennut syntyvät kotonamme ja niitä pyritään sosiaalistamaan hyvin jo ennen luovutusikää. 

Pennut myydään koteihin, joissa koiria koulutetaan positiivisin menetelmin ja sille tarjoillaan riittävästi ulkoilua ja mahdollisuuksia lajityypilliseen käyttäytymiseen. Koiran tulee saada myös aikaa rauhoittua ja levätä. Kisavaatimuksia ei ole vaikka kannustankin harrastamaan koiran kanssa jotakin.  Toivon myös, että pennuille tehdään viralliset terveystutkimukset, kun sen aika on. 

Varauksia en pysty ottamaan vastaan ennenkuin tiineysaika on kunnialla ohi  ja pennut ovat syntyneet. Jos olet kiinnostunut Tiivan ja Jekun pennusta, jätä yhteystietosi ja vähän infoa allaolevan linkin kautta. Vastailen viimeistään sitten, kun pennut ovat syntyneet! Lomakkeen linkki poistettu 28.3.

Tiivan ja Jekun ensitreffit oli jo juhannuksena 2020_________________________________________________________________


Pentuja loppuvuonna 2018!

Kaksi urosta syntyi 2.11.2018 ja molemmat pennut ovat varattuja!

Naava (Tervaskipinän Uppura) on astutettu syyskuun alussa Röllillä (Haltiametsän Vuorenpeikko). Pentujen odotetaan syntyväksi marraskuun alussa. Tuleva pentue Koiranetissä.

Naava on Ruskan pentu ja asustelee sijoituskodissaan Nokialla. Naava on aktiivinen, iloinen, heti tekemiseen syttyvä narttu, joka palkkautuu treeneissä helposti sekä ruoka- että lelupalkalla ja rakastaa kaikkia ihmisiä. Naavan kanssa on harrastettu agilitya ja jonkin verran tokoa. Elämä Naavan kanssa on ollut helppoa ja se on ollut ikänsä täysin terve. Naavan lonkat A/A, kyynärät ja polvet 0/0, selkä VA0, SP0, LTV0 ja silmät peilattu terveiksi 7/2017.

Rölli asuu Hämeenlinnassa ja on sympaattinen ja mukava herrasmieskoira. Se on ystävällinen ja tottelevainen koira, joka elää lapsiperheessä. Röllistä voi lukea lisää täältä. Röllin lonkat B/B, kyynärät ja polvet 0/0, selkä VA0, SP0, LTV0 ja silmät peilattu terveiksi 5/2017. Röllillä on ennestään yksi pentue Tuhkavuorten kennelissä.

Naava ja Rölli
Pentue syntyy kotonamme Lohjalla ja pennut elävät perheen arjessa ja saavat tutustua vieraisiin ihmisiin sekä perheen muihin koiriin. Pyrin sosiaalistamaan pennut monipuolisesti uusiin asioihin sekä pentutestaamaan ne ennen luovutusta. Pennut luovutetaan rekisteröityinä, eläinlääkärin tarkastamina, sirutettuina ja useaan kertaan sisäloishäädettyinä.-----------------------------------


Pennut muuttaneet omiin koteihinsa marraskuun lopulla. Kaikki saivat ihanat kodit ja suuren tehtävän täytettäväkseen ihmisen parhaana ystävänä.

Ruskalle ja Tahkalle pentuja suunnitelmissa syksylle 2014!


Ruska astutettu heinäkuun lopussa, joten pentusten odotetaan putkahtelevan maailmaan syyskuun lopussa. Tuleva pentue Koiranetissä. Kaikki pennut alustavasti varattuja.

Sulhasehdokkaana on Tuhkavuorten Oodi Kuulle eli Tahka. Tahka on vahvaluustoinen, komea 3,5 vuotias uros, joka harrastaa agilitya ja tokoa. Tahka on suorittanut viime talvena hyväksytysti poropaimennustaipumustestin. Tahkan lonkat A/A, kyynärät ja polvet 0/0, silmät peilattu terveiksi 6/2014, prcd-PRA a (terve), luonnetesti 114 pistettä.
Kuva: Kaisa Hurme

Kuva: Kaisa Hurme

Morsianehdokkaana on siis Ruska, josta voi lukea enemmän omalta välilehdeltään. Ruska on siro, feminiininen narttu, ketterä ja näppärä. Ruska harrastaa lähinnä agilitya ja emäntänsä lenkittämistä. Ruskan lonkat A/A, kyynärät ja polvet 0/0, silmät peilattu terveiksi 4/2013, prcd-PRA B (kantaja).
Kuva: Satu Viljakainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti