Esittely

Tervetuloa sivuillemme!

Olen Katja Virtanen ja perheeseemme kuuluu mieheni Ville sekä kaksi lapinporokoiraa. Tämänhetkisessä asuinpaikassa Lohjalla koirakiintiö pysyneekin kahdessa tai kolmessa koirassa. Ensimmäinen oma koiramme Kuksa muutti meille vuonna 2008 ja laumaa täydensi tämän huippiskoiran pentu, Ruska vuonna 2011. Sittemmin laumaan on liittynyt 2015 Tiiva (Savge Revonsara) sekä etälaumassa sijoituskoira Naava (Tervaskipinän Uppura), joka on Ruskan pentu.

Leipätyönäni työskentelen farmaseuttina apteekissa ja vapaa-aikani vietän tallilla, lenkillä tai koirien parissa. Hevoskärpänen puraisi minua ollessani 8-vuotias ja hevoset kuuluvat minun ja koirieni elämään lähes päivittäin. Koirat toimivat myös treenikavereina juoksuharrasuksessani. Arkemme on siis hyvin tavallista ja leppoisaa, toisinaan innostun taas kisaamaan agilitya ja joskus taas kyllästyn siihen täysin. 

Kasvattajana tarkoituksenani on kasvattaa terveitä ja hyväluonteisia lapinporokoiria. Kasvatustoimintani on hyvin pientä ja toivon pennuille löytyvän rakastavat ja harrastavat kodit. Lapinporokoira ei ole sopiva sohvankoriste, joten liikuntaa ja aktiviteettejä se jonkin verran vaatii. Kisaaminen lajissa kuin lajissa on lähinnä ihmisten juttu, koira ei sitä kaipaa. Pääasia on, että koira saa tarvitsemaansa liikuntaa ja ulkoilua. Tässä rodussa arvostan erittäin paljon rodun terveyttä ja alkuperäistä käyttötarkoitusta.

Pennut saavat kasvaa perheen arjessa ja tottua erilaisiin asioihin; ääniin, ihmisiin, autoiluun, käsittelyyn jne. Pennut luovutetaan eläinlääkärin tarkastamina, sirutettuina, rekisteröityinä ja madotettuina. Autan mielelläni tarvittaessa kasvattieni kanssa ja kuulen mielelläni niiden kuulumisia.

Blogin kirjoittaminen takkuaa useimmiten ja Tervaskipinän lapinporokoirat -niminen facebook-ryhmä on myös olemassa. Liity siis ryhmään mikäli haluat seurata kipinöiden elämää aktiivisemmin!
Kuva: Kaisa Vänskä
Kuvien copyright sivuilla Katja Virtanen (jollei toisin mainita). 

1 kommentti: