Tiiva

Savge Revonsara eli Tiiva on tullut meille 8 viikon ikäisenä Konnevedeltä. Pentuna se jo erottui muista pennuista itsenäisellä käytöksellään ja aikuisenakin se on hyvin omatoiminen ja määrätietoinen.

Tiiva on todella kaunis koira, jolla on hyvä ja tasapainoinen rakenne. Kooltaan se on kuitenkin suuri, säkäkorkeus varmasti yli 50 cm, vaikkei virallista mittausta olekaan tehty.

Tiiva on ahne kuin mikä. Tosin ei meillä yksikään koira ole koskaan sylkenyt kuppiin. Ahneus helpottaa koiran koulutuksessa eikä koskaan ole huono asia. Lelulla palkkaaminen ei sitten olekaan ollut mahdollista, kerran se voi onnistua, mutta lelu ei riitä motivoimaan sitä yhtään mihinkään. Ehkä tässä on peiliin katsomisen paikka myös kouluttajalla, olisi pitänyt rakentaa lelupalkkaus sille itse paremmaksi. 

Agilitya ollaan Tiivankin kanssa hiukan tehty, kisaamaankin piti jo elokuussa päästä, mutta niin vain neiti aloitti kisa-aamuna juoksunsa, joten debyytti sai jäädä myöhempään ajankohtaan.

Tiiva on pidättyväisempi vieraita ihmisiä kohtaan. Käy kyllä morjestamassa uusia ihmisiä ja rapsutuksiakin saattaa kerjätä, mutta muuten se on enemmän oman perheen koira. Tämä on minusta vain hyvä asia, kaikkien syliin ei tarvitsisi suin päin rynnätäkään.

Riistaviettiä tältä neitokaiselta löytyy jonkun verran enkä hevillä laske metsässä irti ja päästä näkyvistä. Nenänkäyttö on aivan omaa luokkaansa ja mikäs sen mukavampaa puuhaa olisi kuin pieni peurajahti. Ihana, rakastettava mussukka tämä koira kuitenkin on!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti