lauantai 8. elokuuta 2015

Lisää agilitykisoja!

Taas on hujahtanut pari viikkoa ja illat on lähinnä kulunut kantarelleja, mustikoita tai vadelmia poimiessa. Ja koirien kanssa ulkoillessa. Kesäkelitkin alkoi kun heinäkuu kääntyi elokuuksi. Edellisviikon lauantaina aksattiin Ruskan kanssa Purina-areenalla kolme kisaa. Meni ihan sutjakkaasti. Saatiin aikaan yksi yliaikanolla, yksi nolla(!) hyppäriltä ja yksi hylly vikalta radalta, mikä oli ihan omaa syytä kun ohjasin koiraa huonosti. Radat oli kivoja, teknisesti tarpeeksi vaikeita, mutta ihan suoritettavissa. Tuomarina oli Anne Savioja. Turistikoira Tiiva sai hengailla taas kisapaikalla ja ihmetellä maailman menoa.

Tiivalla alkoikin sunnuntaina 2.8. uusi Heiluvan Hännän kurssi: Luoksetulo varmaksi. Olin ilmoittanut sen tälle kurssille jo heti pentukurssin jälkeen ja nyt kurssi onkin tosi hyvään saumaan, kun neiti on keksinyt, ettei ihan aina tarvitsekaan totella. Hyvä puoli kursseissa on se, että tuleepahan sitten treenattua, kun on kurssilla. Itsellä ainakin helposti treenaaminen siirtyy ja siitä puuttuu samalla tietynlainen järjestelmällisyys. En osaa päättää mitä treenaan ja mitä haluan kullakin kerralla saavuttaa. Sitten treenataan vähän mitä mieleen juolahtaa ja hinkataan ehkä samoja asioita ilman, että osaan vaikeuttaa asioita ja edetä koulutuksessa. Nyt kun joku muu ohjailee mitä tehdään niin itse ei tarvitse ajatella mitään :D. Ekalla kerralla oltiin sisätiloissa, harjoiteltiin kontaktia, luopuumista ja lopuksi ihan luoksetuloa ruokakuppi häiriönä. Saatiin kotiläksyksi harjoitella samaista kontaktia ja luopumista. Tänään aamulenkillä hyödynsin auton alle jäänyttä rusakkoa, jonka bongasin lenkin varrella. Oli aika vaikea tehtävä, mutta Tiiva kulki lopulta nätisti ihan rusakon vierestä. Mulla oli vaan vähän onnettomat namit matkassa, kun nopeasti oli tarkoitus tehdä pieni lenkki.

Kisabuumin vallassa Ruska oli taas ilmoittautunut kisoihin 8.8 Helsinkiin. Hellepäivä hyydytti ainakin ohjaajan ja koska koira lukee minua niin tarkkaan, en meinannut saada koko koiraan mitään eloa. Ensimmäinen rata oli hyppäri ja kakkoseste putki ja sinnehän se koira sujahti väärään päähän putkea! Räpiköitiin muutama este vielä, jonka jälkeen poistuttiin radalta vähin äänin... Mun ongelma on, etten pysty täysillä jatkamaan, jos sössin heti alussa jotain. Harkitsin jopa kotiin lähtemistä ensimmäisen radan jälkeen, mutta sen sijaan ryhdistäydyinkin ja tehtiin kaksi ihan ok agilityrataa. Molemmat reilulla yliajalla, koira ei ollut mikään reipas, mutta suoritukset parani huomattavasti kun sain itseni psyykattua oikeaan moodiin. Tuomarina taisi olla Mika Moilanen. Viimeinen rata oli peräti 196 m pitkä ja ihanneaika muistaakseni 57 sekuntia, kyllä siinä sai vähän kipittää. Tiiva sai taas kerran hengailla kisapaikalla Ruskan suoritusten välissä ja käyttäytyi varsin hienosti. Liekö ollut niin kuuma, ettei apina jaksanut törttöillä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti