tiistai 6. tammikuuta 2015

Joulun viettoa kauniissa Kolin kansallispuistossa

Jotenkin ajatus viiden "pakollisen" vapaan viettämisestä ympäriinsä sinkoillen ja ylensyöden ei oikein houkuttanut. Sen sijaan, että olisimme viettäneet tavallisen joulun, pakkasimme rinkat ja koirat autoon ja suuntasimme nokan kohti Itä-Suomea ja Kolin kansallispuistoa. Ensimmäinen käyntini Karjalassa, muttei jääne viimeiseksi! 

Olimme vuokranneet kolme eri vuokratupaa neljäksi yöksi. Jouluaattona rämmimme pilkkopimeässä lähes 20 asteen pakkasessa tuvalle, joka edellisen kerran oli lämmennyt kuukausi takaperin. Kyllähän siinä tovi vierähti ennen kuin mittari alkoi kiipeämään plussan puolelle. Grillattiin makkaraa, sulatettiin lumesta vettä ja koirat pyydysti nurkista hiiriä. Loppujen lopuksi tupa lämpeni niin, että oli suorastaan hiki nukkumaan mennessä. Yön mittaan tuli vedettyä makuupussin vetoketjua kiinnemmäs mitä alemmas taas lämpötila laski kamiinan jäähdyttyä. Ja aamulla oli vielä +6!

Kuksa väijyy aamiaista

Tontut ikkunassa

















Matka jatkui kohti Ylä-Murhia, joka oli huomattavasti viihtyisämpi tupa. Joskin kylmä sekin, pakkanen pysytteli samoissa lukemissa. Olimme ajatelleet kiertää osa Herajärven kierroksesta, mutta lumitilanteen takia muutimme vähän suunnitelmia. Kävelykilsoja tuli kymmenkunta, naseva pakkanen piti meidät reippaina.

Tapaninpäivänä pakkanen lauhtui ja rämmittiin Jeron kämpälle, joka olikin ihan luxuskämppä sähköineen ja rantasaunoineen. Kaksi yötä vietimme tässä mökissä ja viihdyimme sangen hyvin. Lauantaina teimme päiväretken Ryläyksen näköalatornille ja iltaretken auringon painuessa jo mailleen Mäkrävaaralle, josta oli upeat näkymät Pieliselle. Pienestä iltalenkistä tuli vahingossa vähän pidempi ja puolet matkasta rämmittiin pimeässä. Mutta olipa mahtavaa, kun ilta hämärsi ja oltiin ihan yksin keskellä tykkylumista hiljaista metsää, mistään ei kuulunut pihaustakaan. Palattiin kämpille, lämmitettiin rantasauna ja saunottiin kynttilöiden valossa. Tulipahan vietettyä sangen ikimuistoinen joulu. Koirat nautti ihan satasella kun saivat juosta lumessa. Niin se vaan on, että talvi on porokoirien lempparivuodenaika!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti