torstai 30. elokuuta 2018

Uusi harrastus - TOKO!

Jo pitkään minulla on ollut varovainen kiinnostus tokoa kohtaan, mutta olen tyytynyt kouluttamaan koiria ihan vaan kotona. Maaliskuussa tarjoutui mahdollisuus osallistua yhdistyksen muutaman kerran toko-kurssille, jonne ilmoitin Tiivan. Agility on vähän jäänyt, laiskuuttani en ole jaksanut opettaa kunnolla sille puomia enkä nää kauheasti järkeä kisata, jos se ei aina ota alastulokontaktia. Ehkä joskus jaksan työstää ne kontaktit loppuun tai opettaa sille kokonaan pysäytyskontaktit. Ruskankin kanssa voisi vielä kisata, mutta sekin on jotenkin jäänyt. Noh, agilityintoa odotellessa sitten tokoillaan. 

Ensimmäinen kurssi sujui mukavasti, perusasiathan on jotenkin hanskassa vaikka ei itse tokoliikkeitä ollakaan harjoiteltu. Lisäksi ryhmän kouluttaja on ollut todella taitava, mukava ja kannustava. Mikäs siinä sitten treenaillessa, onpahan tullut koiralle jotain erilaista aktivointia. Kevään kurssin jälkeen jatkettiin kesäkurssille ja kesän mittaan treenailtiin porukalla vähän erilaisissa paikoissa. Kotitreeniäkin tuli kesällä enemmän tehtyä ja nyt syksyn kurssi on jo alkanut. Kurssin aiheena on vaatimattomasti EVL ruutu ja Tiiva onkin kesän aikana opetellut juoksemaan käskystä ruutuun targetille. Lisäksi ollaan harjoiteltu tyhjään lähettämistä targetille. 

Ilmoitin Tiivan jopa ensimmäiseen kokeeseen lokakuun alussa. Katsotaan sitten millainen on ensikosketus kokeisiin, periaatteessa koira osaa aika hyvin, mutta koetilanne on kuitenkin erilainen. Lisäksi palkkaamattomuus tuo oman mausteensa tilanteeseen. 
Paikkis Aurlahdessa 11.7.2018

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti